AKO NAJLEPŠIE NAFOTÍŠ TVOJU NEHNUTEĽNOSŤ

Administrátor
AKO NAJLEPŠIE NAFOTÍŠ TVOJU NEHNUTEĽNOSŤ

Cieľom správneho nafotenia nehnuteľnosti je podať reálny obraz jej stavu. Precízne nasnímané fotografie môžu byť významnou pridanou hodnotou v procese predaja. Dokážu vzbudiť pozornosť a dať potenciálnemu záujemcovi impulz k rýchlemu rozhodnutiu a k ochote zaplatiť viac. 

Tri zásady správneho fotografovania:

  1. Dostaň do foteného priestoru čo najviac svetla.
  2. Nafoť všetky fotografie nehnuteľnosti na šírku.
  3. Zaostri svoje fotografie. 

Za účelom vyhotovenia hodnotných fotografií je nutné nehnuteľnosť (aj dvor, záhradu) dobre pripraviť a upratať tak, aby zábery neobsahovali žiadne rušivé elementy. Úroveň a množstvo záberov sú priamo úmerné rýchlosti predaja. Čím viac kvalitných fotografií záujemcom ponúkneš, tým skôr nehnuteľnosť prenajmeš alebo predáš.

Úvodnou snímkou pri inzercii bytov a domov spravidla býva pohľad na celý objekt. Pri pozemkoch to môže byť fotografia zo satelitnej mapy či kvalitná digitálna katastrálna mapa. Fotografie exteriéru by si mal mať zladené s aktuálnym ročným obdobím. Pokiaľ nie je exteriér nehnuteľnosti príliš reprezentatívny, je vhodnejšie zvoliť za úvodnú snímku najkrajšiu miestnosť bytu či domu. 

Aby si zachytil čo najviac priestoru, skús snímať miestnosť z jedného rohu do protiľahlého rohu. Ideálne je takto vyfotiť miestnosť z každého rohu a potom vybrať najlepšie snímky s najširším záberom. Snaž sa dostať do záberu aj strop, steny a podlahu. Vyskúšaj tiež snímky z rôznych iných uhlov s bleskom aj bez neho. 

Záujemca potrebuje dostať podrobnú obrazovú informáciu o priestoroch v nehnuteľnosti a v jej okolí. Zaujíma sa o veľkosť jednotlivých miestností, či je tam dosť svetla, ako sú rozmiestnené okná a dvere, prípadne či a ako sa mu tam vojde nábytok. Potenciálny záujemca sa orientuje na trhu nehnuteľností v prvom rade na základe fotografií. Hodnotné fotografie sú prvým predpokladom k tomu, aby bol Tvoj inzerát prečítaný. Pokiaľ budú Tvoje fotografie fádne a nekvalitné, je možné, že záujemca ani neprejde k textu, a tak nezistí, aká úžasná je práve Tvoja nehnuteľnosť. 

 

undefined

Fotenie digitálnym kompaktom (malý fotoaparát) 

Pri kompaktných digitálnych fotoaparátoch Ti odporúčame fotenie na automatický režim. Opatrne pracuj s bleskom, jeho použitie môže paradoxne zhoršiť celkový svetelný výsledok. Urob vždy viac verzií jednotlivých fotografií a vyber si tie najlepšie. 

Fotenie mobilným telefónom 

Fotoaparáty dnešných mobilných telefónov dosahujú kvalitu digitálnych kompaktov, preto sa pri fotení treba riadiť odporúčaniami uvedenými vyššie. Pri mobilných telefónoch sa vyhni foteniu či natáčaniu s približovaním alebo zoom a dbaj na stabilitu pri fotení. 

Fotenie digitálnou zrkadlovkou 

S digitálnou zrkadlovkou budeš schopný urobiť najkvalitnejšie fotografie. ISO, čas a clona, vyváženie bielej farby, to sú pre zrkadlovku rozhodujúce faktory. Pokiaľ už nejakú dobu fotíš, určite vieš čo s tým a ako tieto hodnoty správne pre interiér nastaviť. V prípade, že Ti tieto termíny nič nehovoria a nevieš ako s nimi pracovať, foť radšej len na automatické nastavenie. A rovnako ako pri kompakte s bleskom i bez blesku, ktorý je v zrkadlovke výkonnejší a kvalitnejší.

Zdieľať s priateľmi

Zaujímavosti zo sveta nehnuteľností

Tento web používa súbory cookies za účelom skvalitnenia služieb.
Rozumiem