TIPY a TRIKY od tímu bezmaklerov.sk

Administrátor
TIPY a TRIKY od tímu bezmaklerov.sk

Dnes prišiel čas na oboznámenie sa s portálom https://zbgis.skgeodesy.sk 

Tento nástroj kombinuje mapové a vlastnícke informácie do jedného celku, čo Vám môže pomôcť pri rozhodnutí, či kúpiť Vami vyhliadnutý pozemok, dom alebo byt. 

Stránka má prehľadné rozloženie a intuitívne ovládanie, takže po pár minútach ju dokáže ovládať aj úplný počítačový laik.

Základné sekcie stránky a ich využitie:

undefined

1. Vyhľadávanie

Zadajte adresu, mesto alebo názov katastrálneho územia a následne po „zamknutí“ zámkom vyhľadávate v danom katastri

2. Vrstvy

Najväčšie využitie nájdete so základnou mapou, katastrálnou mapou a terénnou mapou.

undefined

3. Zoom, GPS a podklady

Priblíženie a oddialenie mapy, vyhľadávanie podľa Vašej polohy (užitočné pri pozemkoch a použití mobilného telefónu) a výber podkladovej mapy

4. Rozšírená ponuka

Možnosti merať plochu, vzdialenosti, možnosť uloženia a zdieľania informácií s ostatnými

Príklady:

Hľadanie podľa adresy

Zaujíma ma v akom stave je byt pána Róberta Fica, teda kto je teraz jeho majiteľom. Viem, že rezidencia Bonaparte sa nachádza na Radvanskej ulici v Bratislave. Takže z vrstiev vyberiem katastrálnu mapu, do vyhľadávania zadám Radvanská Bratislava a vyberiem prvú adresu zo zoznamu. Na mape uvidím v blízkosti rodinného domu, ktorý som si vybral stavbu v tvare písmena „H“ a to rezidenciu Bonaparte. Následne po kliknutí na túto parcelu vidím detaily stavby aj s jej všetkými majetkovými vzťahmi.

undefined

Hľadanie podľa parcely

Zaujíma ma parcela, ktorú odo mňa odkúpila NDS, a.s. v rámci stavby diaľnice. Jej tvar, výmera, aktuálny vlastník a podobne. Poznám katastrálne územie a aj jej číslo. Postupujem teda tak, že si z vrstiev vyberiem katastrálnu mapu, do vyhľadávania zadám katastrálne územie (napríklad Hubová – pozor vyberáme katastrálne územie a nie obec – v prípade Hubovej druhé v zozname) a stlačím zámok, aby som mohol vyhľadávať parcelu v danom katastrálnom území. Následne zadám číslo parcely (napr. 5605/100) a vyberiem si register (E alebo C) ak mi dá túto možnosť. Následne vidím detail parcely, jej výmeru, vlastníka, tvar a umiestnenie na mape.

Zdieľať s priateľmi

Zaujímavosti zo sveta nehnuteľností

Tento web používa súbory cookies za účelom skvalitnenia služieb.
Rozumiem